Een gezonde geest,
een gezond lichaam


  Laat je trakteren op inspiratie en schrijf je hier in voor mijn blogs

Er zijn twee dingen die heel bijzonder zijn aan de sessies met Ingrid. Het eerste is dat zij in staat is om je heel snel op je gemak te doen voelen. Ik zag wat op tegen een skype sessie omdat ik dit nog nooit had meegemaakt. Maar ondanks de fysieke afstand die een skype sessie met zich meebrengt is zij in staat om je heel snel veilig te doen voelen. En dit is een belangrijke voorwaarde voor een Progressive Mental Alignment sessie.

Ten tweede merk je heel goed dat ze heel veel ervaring en heel veel mensenkennis heeft. Dit zorgt ervoor dat er in die sessie veel gebeurt. Ingrid zorgt ervoor dat je snel tot de kern komt. En vervolgens met een heel goed gevoel de sessie afsluit.

Eigenlijk kan je het bovenstaande ook veel korter zeggen: een heel warm mens die ook nog een fantastische Progressive Mental Alignment Coach is.

Drs. Inge Hummel
Rotterdam
edumind.nl

Als ontwikkelaar en docent van de Progressive Mental Alignment techniek heb ik nog nooit iemand ontmoet die zo veel waardevolle talenten in één persoon heeft gecombineerd. Ingrid is open-minded, warmhartig, heeft een non-stop drive om anderen te helpen en daarbovenop een bijna helderziende precisie om iemands problemen op het diepste niveau kunnen pinpointen. 

Het is daarom niet verwonderlijk dat zij een groot scala aan coaches, therapeuten en medische professionals als cliënt heeft die haar hulp zoeken om naar het volgende level van hun persoonlijke ontwikkeling te komen. Professionals als deze kijken altijd uit naar het beste van het beste. Ingrid verdient werkelijk haar titel als Progressive Mental Alignment ‘Master’ Coach.

Joop Korthuis
Directeur PMA Instituut
Grondlegger van Progressive Mental Alignment®
Florida, USA

Ingrid is een uniek mens: Ze is in staat om zowel professioneel als warm, ondersteunend en inspirerend te zijn. Als coach zoomt ze perfect in op de probleemgebieden en laat je niet op een zijspoor raken. De resultaten in zowel mijn professionele als mijn persoonlijke leven zijn super. Ik zit niet langer vast in dezelfde oude patronen. Vanaf het allereerste begin dat ik met Ingrid werk, ben ik heel erg gegroeid. Ik raad haar absoluut aan iedereen die zijn of haar volledige potentieel wil bereiken aan.

Jacqueline Keuning
Personal Coach & Trainer
Haarlem

De Progressive Mental Alignment coachsessies met Ingrid hebben mij ontzettend geholpen om mijn weerstanden, angsten, gevoelens van schuld en schaamte en overtuigingen te onderzoeken. En dat niet alleen; door haar Progressive Mental Alignmentwerkwijze ben je ook in staat om bij de werkelijke oorzaak te komen en deze stoorzenders voor altijd te transformeren. Dit geeft een ongekend gevoel van ruimte en er komt ontzettend veel positieve energie vrij.

 

Ingrid geeft mij het vertrouwen dat ik zo diep en zo ver kan gaan als ik zelf wil. Zonder oordeel en met veel empathie heeft ze met mij al een hele reis gemaakt. Kortom, Progressive Mental Alignmenten Ingrid hebben mij geholpen om te ontdekken wat ik altijd al in mij had.

Monique Krom
Personal Coach & Trainer
Castricum

De afgelopen drie jaar heb ik het voorrecht gekend om gecoacht te mogen worden door Ingrid. Ingrid heb ik leren kennen als authentiek, oprecht, eerlijk, duidelijk, scherp en als iemand die Progressive Mental Alignment coacht en leeft op een volledige manier. Deze kwaliteiten zet Ingrid volledig en met een ongekend inlevingsvermogen en gave in om de doelen te realiseren die ik voor mijzelf belangrijk acht. Ingrid verliest zichzelf hierbij niet, verplaatst zich in mijn gevoelswereld en helpt mij om de stappen te zetten in de richting van het door mij beoogde doel zonder te oordelen of te adviseren.

Naast coach is Ingrid een collega die ik door haar vakkennis en professionaliteit ben gaan waarderen. De gedrevenheid gecombineerd met uitgebreide en inhoudelijke vakkennis maken haar tot een professionele director of coaching. Ingrid vult deze functie professioneel in op basis van gedegen inhoudelijk kennis, gedrevenheid, ambitie en laat daarbij concrete resultaten zien.

En last but not least mogen we Ingrid rekenen tot onze vriendenkring. Een vriend met een duidelijke eigen mening die de discussie op inhoudelijkheid niet uit de weg gaat en altijd vanuit een constructieve en open minded houding meedenkt en niet bang is om gevoelige punten vanuit vriendschap ter sprake te brengen. In alle opzichten een unieke vriendschap!

Harold Vreeman

CEO

Progressive Mental Alignment heeft me naar plaatsen en ervaringen in mezelf gebracht, de zogenoemde ‘bad clusters’, waarvan ik niet wist dat ze bestonden, laat staan dat ik enig idee had hoe ze mijn dagelijkse gevoelens, gedrag en beslissingen beïnvloeden. De coaching sessions met Ingrid Schabbing zijn daarom een avontuur in het vinden van de triggers voor deze bad clusters en ze te neutraliseren. Met een onmiddellijk effect op de relaties en prestaties in mijn dagelijkse leven. Progressive Mental Alignment, zeker wanneer het gebruikt wordt door iemand zo ervaren als Ingrid Schabbing, is absoluut een krachtige tool.

E.B.
Psycholoog

Ik heb in 2012 voor het eerst van Progressive Mental Alignment gehoord via een kennis die sessies had beleefd en ervaren.

Bij zijn  terugkomst uit Amerika  kwam hij anders terug en heb gezien wat voor rust,evenwicht hij uitstraalde.

Ik was al een paar jaar met mijzelf bezig middels coaches, trainingen en mijn ervaring was dat ik na een aantal dagen, weken weer terug viel in oude gewoontes.

Kortom er veranderde niets.

Middels een aantal sessies en een 8 daagse in Nederland door Jacob Korthuis om meer inzage te krijgen hoe het menselijk brein werkt en hoe Progressive Mental Alignment werkt en een aantal sessies met mijn coach Ingrid is mijn leven in alle opzichten verbeterd.

Oa meer energie, bewustwording (meer inzicht in mijn eigen gedragingen en ook weten waar het weg komt), daadkrachtiger, betere relaties (met mijn vrouw, kinderen, vrienden, zakelijke relaties gestopt met roken, minder alcohol drinken etc.

Ik gun iedereen een beter leven met Progressive Mental Alignment

Jan Pongers
CEO

Na in het begin sceptisch te zijn geweest over Progressive Mental Alignment, met name over de nogal zweverig klinkende termen als ‘herbeleving en sessies’, is er een tot dusver onbekende wereld voor mij opengegaan. Eindelijk vond ik de oorzaken van mijn stemmingswisselingen, stotteren, ontstekingen etc. waaraan ik mij altijd stoorde. Dit waren niet, zoals ik altijd gedacht had, de omstandigheden of aangeboren en/of familiekwalen, maar het is het brein die de oorzaak hiervan is. De sessies met Ingrid leveren een schat aan nieuwe inzichten op over mijn handelen en leiden tevens tot het ‘opschonen van mijn harde schijf’.  Dat dit ongekende bronnen van energie oplevert hoeft verder geen betoog. Ingrid is een zeer ervaren, gedreven en betrokken coach, wat leidt tot hoge resultaten!

Dhr. Korthuis verdient wat mij betreft de Nobel-prijs als grondlegger van deze methode. 

Ook heb ik onlangs de 8-daagse coachingscursus gevolgd,en daar ook gezien dat mensen in 1 sessie al bijzondere resultaten bereikten.

J.H. Pongers
Managing Director

Meteen vanaf het begin gaf Ingrid me al een heel erg vertrouwd gevoel, dit is voor mij de basis van een goede sessie. Ingrid heeft mij heel goed laten inzien wàt nou precies de triggers zijn in mijn dagelijks leven. Hierdoor ben ik me bewust geworden van de details/waarnemingen die ervoor zorgen dat ik soms uit balans raak… Deze eerste sessie heeft me een heel veilig en zelfverzekerd gevoel gegeven, ik merk direct dat ik groei. Kan niet wachten tot de volgende!

Resi Beelen
Personal Coach & Trainer
Weert

 

De coaching van Ingrid is een zeer belangrijke bijdrage in mijn persoonlijke ontwikkeling m.b.v. de Progressive Mental Alignment methode, nu na ca anderhalf jaar ervaar ik veel meer innerlijke rust, vrijheid, balans en is mijn zelfvertrouwen groter geworden en ik weet dat dit alleen maar zal groeien omdat Ingrid mij ook de komende jaren zal coachen in mijn persoonlijke proces m.b.v. de Progressive Mental Alignment methode

Mijn leven is positief veranderd zowel in persoonlijke relaties dichtbij als in zakelijk relaties en heeft het een positieve invloed op het zakelijk resultaat

In elk vak wordt het verschil gemaakt door mensen welke een “echte” passie hebben voor hun vak gecombineerd met talent en dat is wat Ingrid is, een gepassioneerde getalenteerde coach die het verschil maakt en een fijn warm mens waarbij je altijd veilig voelt

E. van Engelenhoven
Managing Director
menzingmim.com

Als ik ga ‘soul searchen’ in een onbekend onderbewust terrein, dan heb ik iemand nodig die ik kan vertrouwen. Iemand die een veilige plaats voor me is als ik het licht in de duisternis aandoe. Ingrid is dat absoluut voor mij. Ze geeft je geen advies of richting hoe je het terrein moet betreden of welk deel ervan je moet verkennen. Maar ze is altijd bij je. Altijd. Ik ben nu veel relaxter als vroeger, veel scherper, meer bewust van wat er om me heen gebeurt, gezonder en zakelijk veel succesvoller. Er is nog meer terrein om te ontdekken en Ingrid is mijn coach. Als je de kans hebt, doe dan eens een sessie met haar en je leven zal er beslist op vooruit gaan.

Ir. Paul Bartels
Trainer & Coach

Ik ben nu ruim twee jaar intensief aan de slag met Progressive Mental Alignment en merk verschuivingen van onrust naar rust, van onzeker naar zeker en vanuit het zicht naar inzicht.

Ingrid heb ik als zeer ruimhartig, lief en begripvol ervaren met veel kennis, inzicht en ervaring van het menselijke brein en vooral wat er achter de “breinsystemen” verborgen zit waardoor het verborgen potentieel verborgen bleef. Zij weet als geen ander je te ondersteunen om juist deze verborgen potentiëlen naar boven te halen door middel van de juiste reflectie, het juist aanvoelen en het juist handelen. Ingrid heeft mij weer leren kijken, voelen en spreken en mij geleerd dat ik het zelf kan en niet afhankelijk ben van een ander. Thank You!

John Bindels
Trainer & Coach
Gennep

Ik merk dat ik een beetje los kom van het ‘politiegevoel’ (ik ben politieagente). Daarmee bedoel ik dat ik langzaam uit mijn schulp kruip en dat is wel een beetje eng aan de ene kant en spannend/leuk aan de andere kant.

Voor mij is Progressive Mental Alignment de stap geweest om dichter bij mijzelf te komen waarbij ik zelf de controle heb. De coach gaat samen met je de reis in het onderbewuste door, zonder dat hij of zij er een stempel op drukt. Hierbij kan en mag alles zonder dat het raar is. 

De groei die ik heb ervaren gun ik een ieder, het is zo mooi om te ervaren dat de antwoorden in jezelf liggen. Niet zweverig, gewoon heel praktisch. Super!

Ik ga door, ik ben zelfs een coachingspraktijk begonnen. Had ik nooit gedacht.

Hermien Beijl
Politieagent – Coach/Trainer
Boschoord

Jezelf zijn …

Als je mij dit een jaar geleden had gevraagd, dan was mijn antwoord dat dit bij niemand mogelijk is, zelfs niet bij mezelf … of is het misschien: juist niet bij mezelf … ?

Je zo vrij voelen dat je zelfs het kleinste en kwetsbaarste stukje in jezelf mag laten zien: dat geeft Ingrid mij. Natuurlijk door die vrijheid te creëren via de Progressive Mental Alignment techniek, wat zij op een heel ervaren en respectvolle open manier doet. Maar vooral door haar eigen openheid en kwetsbaarheid te tonen, waardoor je de vrijheid voelt te mogen zijn wie je bent: jezelf.

Ik gun het je vanuit het diepste van mijn hart om jezelf te leren kennen en dat Ingrid je daarbij mag helpen.

Drs. Heidi Eijk
Personal coach & trainer
Amersfoort

Ik heb Progressive Mental Alignment ervaren als een keerpunt in mijn leven en het begin van een leven waar Progressive Mental Alignment voortaan een onderdeel van uit zal blijven maken. Sinds ik Progressive Mental Alignment sessies onderga, voel ik mij dichter verbonden met mezelf, met mijn innerlijke persoon. Ik voel me lichamelijk energieker en heb beter en helderder inzicht in mijn leven en relaties. De sessies met Ingrid ervaar ik als heel fijn. Ik voel de persoonlijke aandacht en verbondenheid, ook al doe ik de sessies op grote afstand via Skype. Ik kijk telkens weer uit naar de volgende sessie.

Caroline Leenders

De sessies bij Ingrid hebben me afgeholpen van een hoop weerstanden waar ik tegenaan liep, elke keer verbaas ik me over de diepte die we bereiken in de sessies.

De sessies met Ingrid geven me nieuwe inzichten en vooral meer rust in mijn leven, ik heb geleerd om dingen die op je pad komen heel anders te benaderen. Ik denk vaak terug aan hoe ik twee jaar geleden reageerde op omstandigheden en nu. De verschillen zijn erg groot en worden in de toekomst alleen maar positief groter.

Iedereen die zich in Progressive Mental Alignment verdiept en bereid is sessies met Ingrid Schabbing te doen voelt zich een ander mens.

Gewoon doen.

Jan Stubbe
Personal Coach & Trainer
Hoensbroek

Het blijft bijzonder hoeveel inzichten ik telkens weer ervaar na een sessie met Ingrid. Zij voelt precies aan waar ik bijvoorbeeld blokkeer en helpt me enkel door de juiste vraag op het juiste moment te stellen weer een stap verder te komen. Het voelt als een hele reeks vallende dominosteentjes die eindigen in een “Ahá-effect!” Ogenschijnlijk kleine zintuiglijke elementen hebben in werkelijkheid een enorme impact op mijn onbewuste overtuigingen en daarmee mijn leven. Het is heerlijk te ervaren hier steeds vrijer van te zijn, nog meer te genieten en nu werkelijk te doen wat ik graag doe. De sessies helpen me te ontdekken wie ik in potentie ben. Ingrid, dank je wel!

Inge Valk
Personal Coach
Nijverdal

Ingrid, je bent een bijzonder mens en coach. Je bent als geen ander in staat mij bij mijn eigen antwoorden te brengen. Dit doe je vanuit oprechte respectvolle verbinding en betrokkenheid. Ik ervaar in sessies dat je op een dieper niveau vrij bent van belemmerende emoties. Je koppelt dat aan een zeer scherp gevoel/intuïtie voor de oorzaak achter mijn weerstand. Jouw (Progressive Mental Alignment) vragen brengen mij daardoor precies daar waar ik moet zijn om me te bevrijden van mijn belemmerende gevoelens en overtuigingen. De weg naar vrijheid en kracht! Dank!!

Ivo Platvoet
Enschede

Vorig jaar heb ik zelf de Progressive Mental Alignment Coach opleiding gevolgd in Amerika. Voor mij was het duidelijk na die intense 10 dagen, dat je zelf eerst je eigen bad clusters moet opruimen voordat je een ander goed kunt helpen. Ik had in Amerika al kennis gemaakt met Ingrid, en voor mij voelde zij als een oprechte en betrouwbare Coach, vandaar de keuze voor haar. Ze gaf en geeft het gevoel er echt voor je te zijn, in de sessies tot nu toe hebben we al een aantal bad clusters opgelost. Het was en is niet altijd even gemakkelijk, je krijgt namelijk niet de leukste plaatjes te zien in de sessies. Het geeft mij wel heel veel antwoorden. En het allermooist is, de angel wordt echt uit de pijn gehaald waardoor ik er ook geen last meer van heb. Wat ik er vooral voor terug krijg is energie en innerlijke rust.

J.V.

De sessies met Ingrid doen mij goed omdat Ingrid precies weet waar ze moet zijn en mij van een hoop negatieve lading bevrijdt.

Wat voor mij geresulteerd heeft dat ik mijn eigen ik ontdekt hebt en veel ben gaan opbloeien, energie gekregen heb en me goed staande houdt onder moeilijke omstandigheden en me niet mee laat slepen door anderen.

Progressive Mental Alignment is voor mij de perfecte tool en ik zou zeggen: doe gewoon eens een sessie met Ingrid en je zal gaan begrijpen wat ik bedoel.

Sarai Stubbe
Hoensbroek

Na jaren zoeken naar antwoorden middels verschillende therapieën, heb ik met Progressive Mental Alignment eindelijk de weg gevonden van de bevrijding waar ik naar zocht. Het geeft me zoveel inzicht in wie ik ben …

Ik aarzelde om via Skype een sessie te doen, maar na de eerste keer liet ik al mijn weerstand omtrent een Progressive Mental Alignment Skype sessie gaan. Het is alsof Ingrid naast me zit en ik voel me volkomen veilig.

Ingrid is een fantastische coach en elke sessie is een geweldig fascinerende ervaring! Ik ben zo blij dat ik deze reis met Ingrid kan maken…

Bregje van Balen
Den Haag

De coachingsessies brachten mij bij een deel van mezelf die ik altijd wel gevoeld heb, maar nooit in woorden heb kunnen omzetten. Wat een openbaring te ontdekken hoe het onbewuste deel per moment deel uitmaakt van mijn eigen wijze van handelen. De antwoorden waren confronterend en helend tegelijk. Uiteindelijk bracht dit rust en vooral ruimte in mijn leven. Ik kan open staan voor de dingen die op mijn pad komen en vooral keuzes maken in wat ik zelf werkelijk wil. 

In de sessies met Ingrid heb ik haar betrokkenheid als veilig ervaren. Door haar rust en geleende vertrouwen durfde ik op zoek te gaan naar mijn eigen antwoorden. Bijzonder dankbare ontmoetingen.

Erna Teunissen
Gedragsdeskundige
CEO