Een gezonde geest,
een gezond lichaam


  Laat je trakteren op inspiratie en schrijf je hier in voor mijn blogs

Wat leuk om je te ontmoeten!

Welkom in de wereld van oneindige brainpower!

Ik ben Ingrid. Ik kom uit Nederland, maar ik woon in het zonnige Florida. En ik wil ontzettend graag met je delen wat mijn ervaringen me hebben geleerd over de gigantische kracht van het onderbewustzijn.

Ons onderbewuste brein blijkt de bepalende kracht te zijn achter alles wat te maken heeft met onze gezondheid en ons gedrag. En wat nog belangrijker is: hoe ongelooflijk simpel het is om voor veranderingen te zorgen zodra je hebt ervaren hoe dit proces werkt. Veranderingen die genezend en positief zijn. En blijvend!

De antwoorden en oplossingen, die mij jaren hebben gekost om ze te verzamelen, heb ik voor je samengevat zodat jij je in korte tijd de voordelen daarvan eigen kunnen maken. Het zal iedereen die openstaat voor groei helpen met de ontwikkeling van hun eigenwaarde, het opbouwen van innerlijke rust en de acceptatie van wie zij werkelijk zijn.

Anderen helpen

Op mijn 23ste had ik in Nederland mijn eigen kapsalon. Die heb ik 10 jaar gehad. Mijn klanten zag ik als vrienden. Dat komt ook doordat ze vaak hun levenservaringen met me deelden, van geluksmomenten tot verdriet waarmee ze worstelden. Ik merkte dat de meesten eigenlijk vooral iemand nodig hadden die naar ze luisterde. Open en met een vriendelijk hart. Zonder dat ze bang hoefde te zijn voor veroordeling of onbegrip. In die tien jaar heeft zich mijn gedrevenheid om anderen te helpen alleen maar versterkt.

Ik had succes – ja , ja…

Het zorgen voor anderen is al iets wat van jongs af aan in mij zit. De omstandigheden in mijn jeugd waren niet ideaal (zacht uitgedrukt). Ik heb in mijn jeugd van dichtbij allerlei vormen van onrecht meegemaakt. Maar al was de start van mijn leven niet bepaald prettig, ik heb het zoeken naar oplossingen nooit opgegeven. Want diep van binnen ben ik er altijd van overtuigd geweest dat er een weg was naar een beter en gezonder leven. En nu weet ik zelfs zeker dat we allemaal de geheime sleutel hebben voor de antwoorden op al onze vragen.
Ik begreep en voelde wat mijn vrienden doormaakten. Voor het oog van anderen was ik succesvol. Ik leek gezond, kwam gelukkig over en leidde mijn leven zoals iedereen. Maar de waarheid is dat ik helemaal niet gezond was. Jarenlang heb ik allerlei vormen van therapie en technieken uitgeprobeerd, constant op zoek naar antwoorden en oplossingen. Ik wilde weten waarom ik me zo voelde, waarom ik zulke gedachten had, waarom ik me zo gedroeg, waarom, waarom, waarom.

Vanaf mijn tiende ben ik van het ene gezondheidsprobleem naar het volgende gestruikeld. Tot oktober 1996. Toen verwees een vriendin me naar een holistische gezondheidsspecialist, Joop Korthuis. Hij zou een van de beste chiropractors en holistische specialisten in Nederland zijn. Hij had jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het brein. Op basis daarvan had hij een zelfhulp/zelfcoachingtechniek ontwikkeld die steeds populairder werd. Ik wilde me wanhopig graag beter voelen. En ik wíst gewoon dat daar ergens het antwoord moest liggen. Dus ging ik eropaf.

Het begon met een simpel foldertje

In zijn praktijk lag een rood foldertje over zijn techniek. En ik wist onmiddellijk dat dít het antwoord was waar ik zo lang naar had gezocht. Na al die jaren vol verwarring en verdriet en pijn … eindelijk had ik het gevoel dat iemand me begreep! Zijn uitleg over de werking van het brein en de manier waarop we onszelf ziek maken en ons eigen succes in de weg staan kwam zó logisch over, zo eenvoudig.

Ik ben sessies en trainingen gaan volgen bij Joop. Dat heeft mijn leven op een onbeschrijflijke manier veranderd. Ik leerde dat je het proces kunt omkeren en de goede kant op kunt sturen. Er is een oplossing voor elk probleem, groot of klein. Als je jezelf toestaat zonder begrenzingen te denken, zie je overal oplossingen. Vaak zelfs andere oplossingen dan je zou verwachten: ze zijn er.

2002. Progressive Mental Alignment en ik …

Dus in 2002 zette ik een ingrijpende stap: ik trad toe tot Joops team als Progressive Mental Alignment coach in de VS. Het is nu meer dan 17 jaar geleden dat ik met mijn reis begon. Uit verlangen om anderen te helpen heb ik deze website opgezet. Nu kan ik mijn inzichten delen met jou en je laten weten dat er altijd antwoorden zijn, echte antwoorden.

Ik wil de kennis die ik heb verworven graag met je delen. Zodat vrouwen hun echte zelfvertrouwen kunnen inzetten – en niet een zelfvertrouwen dat is gebaseerd op angst of oppervlakkige eigenschappen. Ik wil je graag helpen je ervan bewust te worden hoe je brein in staat is tot fantastische dingen. Je hoeft jezelf alleen maar toe te staan je onderbewuste brein zijn werk te laten doen!

Ik kan je bewijzen dat je slim genoeg bent om je eigen beslissingen te nemen. Dat je waardevol bent. En dat je, als je de moed hebt om zonder begrenzingen te denken, kunt leren jezelf te accepteren zoals je werkelijk bent. Er is geen moeten, er zijn alleen mogelijkheden.

Progressive Mental Alignment en jij…

Progressive Mental Alignment is de methode die mijn leven heeft veranderd. Ik pas mijn inzichten over de werking van het brein constant toe in mijn dagelijkse leven en in de omgang met mijn vrienden, familie en cliënten. Enthousiast en gedreven verklaar ik daarom ook dat ik ‘PMA-minded’ ben. En ik zou het geweldig vinden om jou te mogen begeleiden op je weg om ook PMA-minded te worden en daarme het hoogste niveau van gezondheid en geluk in je leven te bereiken. Heb je je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief? Ik stuur je dan namelijk elke week informatie waarmee je je leven spectaculair kunt verbeteren!


Ik ben nu veel meer relaxt en tegelijk alerter. Ik ben me meer bewust van wat er gebeurt, ik ben gezonder en heb meer succes op mijn werk. En er zijn nog meer terreinen die ik in mezelf kan ontdekken. En ook daarbij zal Ingrid absoluut mijn coach zijn.

Als je de kans hebt: zorg dat je haar ontmoet. Dan zal je leven definitief veranderen: ten goede. Paul Bartels

Trainer & Coach

Jezelf zijn…

Als je me een jaar geleden had gevraagd mezelf te zijn, zou ik hebben gezegd: ‘Dat kan niemand, zelfs ikzelf niet’. Of zou ik moeten zeggen: ‘Vooral ikzelf niet’…?

Vrij kunnen zijn op zo’n manier dat ik zelfs het kleinste en kwetsbaarste stukje van mezelf kan laten zien: dat is wat Ingrid me heeft gegeven. Ze gebruikt de PMA-techniek – vanzelfsprekend – om dat niveau van vrijheid te bereiken. Dat doet ze op een uiterst ervaren, respectvolle en open manier. Maar vooral ook: ze laat daarbij haar eigen kwetsbaarheid zien. En daardoor voel jij je vrij om te zijn wie je bent: jezelf. Dr. Heidi Eijk

Ingrid heeft me het vertrouwen gegeven dat ik zo diep en zo ver kan gaan als ik zelf wil.

Zonder te oordelen maar met veel empathie heeft ze me al op heel wat zoektochten door mijn innerlijk begeleid. Monique Krom

Personal Coach & Trainer

Ben jij PMA Minded?: Je hebt een open mind, je hebt belangstelling voor anderen en helpt hen het optimale uit hun leven te halen. Je bent gedreven door het uitgangspunt dat “nee” geen acceptabel antwoord is. Je begrijpt wat emotionele intelligentie is. Je verplaatst je gemakkelijk in anderen. Je hebt de moed om in de ‘spiegel’ te kijken. Je hebt de wilskracht om je eigen geluk, gezondheid en welzijn te verbeteren. Je bent je volledig bewust dat je anderen niets te bieden hebt, als je niet in staat bent eerst jezelf te helpen. Je bent zelfverzekerd genoeg om je eigen beslissingen te nemen en moedig genoeg om deze ook uit te voeren.

Ervaar de power die Progressive Mental Alignment je geeft. Je verdient het!

Je verdient het!

Meer informatie over Progressive Mental Alignment?

Progressive Mental Alignment is de enige methode die in staat is om de processen in ons brein, die ons belemmeren in onze persoonlijke groei, gezondheid en succes, permanent te veranderen.

Wil je weten hoe?

Klik Hier