Wil je direct contact? Bel 085 - 246 02 22 of stuur een e-mail |

Iedereen is uniek. Komt deze uitspraak je bekend voor? En vraag je je wel eens af wat het nu precies is dat je uniek maakt?

 

Het zijn jouw specifieke eigenschappen die je onderscheiden van anderen. Opmerkelijk is dat we vaak te bescheiden zijn om onze goede eigenschappen te benoemen, terwijl we wel in staat zijn om onze slechte eigenschappen en gewoonten kenbaar te maken.

 

Herken jij je daarin?

 

Laten we eens een inspirerende oefening doen!

Pak een stuk papier en een pen en maak een lijstje van al je goede kwaliteiten. Het gaat hierbij om de kwaliteiten die je zelf goed vindt en de kwaliteiten waarvan anderen je hebben verteld dat ze je erom waarderen. Het is belangrijk dat je alles wat er in je opkomt opschrijft, zonder je te laten beperken door je eigen bescheidenheid.

 

Je zal je door deze oefening bewust worden dat je mensen hebt geïnspireerd. Zij hebben deze eigenschappen van je opgemerkt en deze hebben hen aan het denken gezet.

 

Maak ook een lijstje van mensen die jou inspireerden. Schrijf hierbij ook op hoe zij dit deden.

Welke mensen zeiden de juiste woorden op het juiste moment om je aan te moedigen of je te helpen om over een probleem of twijfel heen te komen? Wie hebben je geholpen om de volgende stap te nemen? Wie inspireerden je en op welke manier deden ze dat?

Dit zal jou weer extra ideeën en tools geven om anderen te inspireren!

 

Had je moeite met de oefeningen in deze blog?

Maak je geen zorgen, je hebt door het lezen van deze blog al nieuwe inzichten gekregen!  Realiseer je dat we niet zijn geboren met negatieve gevoelens en remmende overtuigingen over onszelf.  Ze zijn ontstaan gedurende ons leven.

 

Gelukkig kunnen we met de PMA-vraagtechniek, deze negatieve overtuigingen opsporen en ze van hun kracht ontdoen zodat je een negatief zelfbeeld kunt transformeren in een positiever zelfbeeld!

Zien we je in de volgende e-mail?

Een prettige dag!

 

Met vriendelijke groet,

Namens team PMA

Ingrid Schabbing

PMA Master coach & Director of coaching PMA institute USA

0

Je winkelwagen